Belföld

Fidesz: mondjon le az MSZP-elnöksége!

A Fidesz felszólítja az MSZP elnökségének tagjait, hogy adják vissza a mandátumukat a kongresszusnak, így kérve új mandátumot, és a párt nézzen szembe a korrupciós vádakkal - erről Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A politikus szerint ugyanis kizárt, hogy az MSZP elnöksége ne tudott volna Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes “korrupciós ügyeiről”.

Mint hozzátette, a szocialista párt egy olyan elnökséggel nem tud megújulni, amely folyamatosan mentegetőzik és bagatellizálja ezeket a korrupciós ügyeket.

Navracsics Tibor szerint akkor, ha a szocialisták valóban új fejezetet akarnak nyitni a politikában, meg kell szabadulniuk azoktól a vádaktól és gyanús körülményektől, amelyhez hasonlók eddig egy pártot sem értek ilyen mértékben.

Navracsics Tibor azt mondta: Hagyó Miklós azért nem mondott le parlamenti mandátumáról, és az MSZP elnöksége azért nem mondatta le őt országgyűlési képviselőségéről, hogy “ha csak időlegesen is”, de a mentelmi joga mögé bújhasson.

Navracsics Tibor kijelentette: Hagyó Miklósnak le kell mondani parlamenti mandátumáról.

Úgy véli: az, ahogy Balogh Zsolt, a BKV volt vezérigazgatója feltárta egy napilapnak a cégnél folyó ügyeket, “több”, mint a Zuschlag- és Horváth Éva-ügy. Balogh Zsolt olyan pénzbeszedő gépezetről számolt be, amely “nehezen hihetővé” teszi, hogy abban az MSZP vezérkara bármilyen szempontból ártatlan legyen és ne tudjon semmiről – mondta a fideszes politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik