Belföld

Nagyot hibázhattak a miskolci tűzoltók

Megrovást kapott a városi közgyűléstől az a miskolci tűzoltóparancsnok, aki miatt egy anya és két gyermeke meghalt, mert nem végzett teljes körű tűzvizsgálatot a házban, ahol az áldozatok laktak.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere elmondta, hogy a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság másodfokú vizsgálata állapította meg, hogy szabálytalanságok történtek és hogy több lakás szigetelését alaposabban kellett volna ellenőriznie.

A tűzoltóparancsnok arról még dönthet, hogy kezdeményez-e belső vizsgálatot a városi tűzoltó-parancsnokságon.

A hvg.hu úgy tudja, hogy az augusztusi baleset azért következett be, mert a tűzoltók egyszerűen elfeledkeztek a családról.

Bár az oltás elején egyikük bekopogtatott a lakásuk ajtaján, de mivel nem jött válasz, továbbment, így csak a később érkező csapat rúgta be az ajtót, és oltotta el a tüzet. Viszont abba a szobába, ahol a haldokló családtagok voltak, akkor sem mentek be. Onnan a fél órával később kiérkező tűzoltók hozták ki a gyermekeket és az édesanyát – írják egy tűzoltósági belső jelentésre hivatkozva.

A miskolci Avas lakótelep egyik panelház augusztus közepén gyulladt ki. Akkor több lakás kiégett és az anya, illetve a fia füstmérgezésben meghaltak. A család kislánya pedig napokig feküdt az intenzív osztályon, de az ő életét sem tudták megmenteni

Ajánlott videó

Olvasói sztorik