Belföld

Kövér: rosszabb a helyzet, mint ’90-ben

Mire a Fidesz kormányra kerül, addigra már csak adósságlevél és egy csomó csontváz lesz a páncélszekrényekben.

A Fidesz számára a választások megnyerésén túl ennek az esztendőnek az igazi feladata az, hogy “amit örököltünk, azt pontosan feltárva, leltározva és megismerve elvégezzük a tűzoltó jellegű munkákat, hogy működésben tarthassuk az önkormányzatokat, az egészségügyet, egyáltalán az életünket” – fogalmazott a Fidesz országos választmányának elnöke kedden, a Veszprém megyei Noszlopon tartott lakossági fórumon.

“Ha el tudjuk kerülni azt, hogy tömegesek legyenek az önkormányzati csődök és tömegesen zárjanak be kórházak az év második felében, akkor már sokat tettünk a jövőnk érdekében” – mondta Kövér László.

Kövér László szerint azért van szükség alapos leltárkészítésre és a felelősök számonkérésére, hogy “vessünk véget egyszer s mindenkorra annak”, hogy Magyarországot egy “következmények nélküli országnak” lehessen tekinteni. Szerinte ugyanis “szétlopták az országot és nem kicsit, nagyon”.

Ha most nem lesz következménye, “akkor bármikor, bárki ugyanezt megismételheti velünk, meg az utódainkkal”. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk – vélekedett az ellenzéki politikus, aki szerint sokkal rosszabb állapotban van az ország, mint 1990-ben volt.

Kövér László úgy fogalmazott: akkor ugyanis “még volt hite az embereknek”, de 2002 után “éppen ezt a hitet tették tönkre”, s szerinte “ez a legnagyobb kártétele az elmúlt néhány esztendőnek”. Mint mondta: “balekok, lúzerek országa lettünk”, amivel nem csak az a baj, hogy a becsületes ember úgy érzi, hogy kisemmizték, megalázták, hanem az országnak a másik fele, amelyik azt mondja; köszöni, ebből nem kér, azt tanulja meg, hogy ha nem akarsz lúzer lenni, taposs át mindenen és mindenkin, boldogulj, ahogy tudsz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik