Belföld

Beismerte, hogy romák házaira lőtt

A keddi galgagyörki helyszíni kihallgatáson K. Árpád elismerte, hogy vadászpuskával lőtt rá cigányok házaira.

K. Árpád megmutatta a nyomozóknak azt is, hogy társával együtt honnan tüzelt az épületekre – írja a Híradó.hu.

Kedd reggel rendkívüli biztonsági intézkedések mellett vitték a rendőrök a Pest megyei Galgagyörkre a romák elleni támadások fő gyanúsítottját. Mint arról az fn.hu beszámolt, a gyanusított helyszíni kihallgatását többtucatnyi kommandós és rohamrendőr biztosította.

A helyszíni kihallgatáson K. Árpád beismerte, hogy 2008. július 21-én éjszaka a faluban rálőtt több, romák által lakott házra. K. Árpád egy hatástalanított puskával megmutatta a nyomozóknak azt is, hogy társával együtt honnan és hogyan tüzelt az épületekre. Azt azonban tagadta, hogy bárkit is meg akart volna ölni.

“Nem személyekre irányult ez a támadás, hanem az épületek felé” – mondta Ruzsbaczky Nóra ügyvéd, aki azt is hozzátette, hogy K. Árpádék akciójának figyelemfelkeltés volt a célja és semmiképpen nem élet kioltása.

A helyszíni kihallgatás eredményéről a Nemzeti Nyomozó Iroda csak annyit közölt, hogy a gyanúsított együttműködött a nyomozókkal, segített rekonstruálni a történteket. K. Árpádon kívül a rendőrség még három embert gyanúsít a romák elleni, hat halálos áldozattal járó támadássorozattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik