Belföld

Bokros: a Jobbik „szégyenfolt”

Az MDF szerint befogadó, türelmes országra van szükség, mivel Magyarországot mindig a tolerancia, a megértés és a sokszínűség harmóniája tette naggyá. Az MDF elhatárolja magát az "ordas eszméket terjesztő" Jobbiktól.

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: senkit sem lehet kirekeszteni a politikai, vagy etnikai nemzetből, hiszen mindenki egyformán értékes állampolgárnak számít, aki kétkezi, vagy szellemi munkájával hozzájárul Magyarország épüléséhez.

Az MDF ezért a legélesebben elhatárolja magát az “ordas eszméket” terjesztő Jobbiktól, attól az “szégyenfoltnak számító” párttól, amely mindennapi megnyilvánulásaival elvesz az ország nemzetközi tekintélyéből, kultúrájából, és erkölcséből – közölte Bokros Lajos.

Kiemelte: Magyarország nagyon veszélyes útra lép, ha teret enged a nap mint nap cigánybűnözést, illetve annak “cionista támogatását” emlegető Jobbiknak.

Az MDF kormányfőjelöltje megjegyezte, hogy az MDF szervesen beépült a nemzetközi pártok családjába, a párt meghívására pedig szerdától két és fél napos kihelyezett ülést tart Budapesten az Európai Konzervatív és Reformer Frakció elnöksége.

Bokros szerint pártja időarányosan jól áll az ajánlószelvények gyűjtésében, és bíznak benne, hogy minden képviselőjelölt össze tudja szedni az induláshoz szükséges 750 darabot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik