Belföld

A Jobbik gyűjtését is átengedték

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfőn délután jogerőre emelkedett határozata szerint nem történt jogsértés a Jobbik XX.-XXIII. kerületi ajánlószelvény-gyűjtésénél.

A fővárosi testület még pénteken változtatta meg a Budapest 29-es számú egyéni választókerületi bizottság ezzel ellentétes határozatát, és mivel azt hétfő délután négy óráig nem támadta meg senki, jogerőre emelkedett.

Ez a második olyan jogerős döntés, amelyet az ajánlószelvények “munkahelyi” gyűjtésével kapcsolatban hoztak a fővárosban. Az első ilyen ügy végére a Fővárosi Bíróság tett pontot hasonló tartalmú döntéssel; abban az ügyben Debreczeni József MDF-jelölt szelvénygyűjtését sérelmezték.

Az FVB most azért változtatta meg a Budapest 29-es számú egyéni választókerületi bizottság határozatát, mert a kifogás benyújtója beadványában nem bizonyította, hogy Balog Barna Jobbik-jelöltnek valóban gyűjtöttek ajánlószelvényeket munkaidőben, munkahelyen (a kifogás szerint húsboltban, vendéglőben, autószervizben, kocsmában és csempeboltban).

Ez utóbbit ugyanis a választási eljárási törvény tételesen tiltja, ám sem a jelöltek, sem pedig a választási szervek között nincs egyetértés abban, milyen tágan kell értelmezni a munkahely vagy a munkaidő fogalmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik