Belföld

Éjjel hazahozzák Farkas Pétert

Várhatóan hétfő éjjel Magyarországra hozzák Farkas Péter olimpiai bajnok birkózót, akit tavaly december 26-án fogtak el egy andorrai hotelben - értesült magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásból az MTI. Az információt a rendőrség hivatalosan nem erősítette meg.

képekben az érkezés

Az fn.hu kamerái is a helyszínen várják az olimpiai bajnokot. A videót keresse az fn.hu-n!

Az olimpiai bajnokot kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt – távollétében – 2009. december 12-én jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) több hónapos felderítőmunka eredményeként 2004. október 14-én házkutatást tartott egy XVIII. kerületi családi házban, ahol több ezer tő, a marihuána alapanyagául szolgáló növényt találtak. A három gyanúsítottat – Farkas Károlyt, Farkas Pétert és egy harmadik férfit – a helyszínen őrizetbe vették.

A büntetőperben először felmentő ítélet született, azt később a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el. A sportolóra 2008 novemberében első fokon öt év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, testvérét hét évvel sújtotta kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A többórás ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem tért vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután már Farkas Péter sem ment vissza a terembe.

Farkas Károlyt egy nappal később Vecsésen elfogták, az olimpikon azonban több mint egy évig külföldön bujkált.
A másodfokú bíróság december 12-én Farkas Péter első fokon kiszabott büntetését két évvel, ötről hétre súlyosította, míg testvére, Károly hétéves és a harmadik vádlott hatéves büntetését helybenhagyta.

Farkas Pétert 2009. december 26-án Andorrában, egy hotelben fogták el. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány másnap sajtótájékoztatón jelentette be az elfogás tényét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik