Belföld

Visszatérhet a hó

Borús, csapadékos idő lesz pénteken. Az Északi-Középhegységben havazhat is, másutt esőre, záporra kell számítani.

A reggeli órákban nyugat felől határozottan csökkenni kezd a felhőzet, így a Dunántúlon élők néhány órás napsütésre is számíthatnak, melyet csupán egy-egy helyen zavarhat meg gyenge záporeső. Ezzel szemben keleten, főleg a Tiszántúlon még jórészt erősen felhős vagy borult marad az ég és eső, záporeső várható.

Az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, hó is hullhat. Az északnyugati szél az ország nagy részén mérsékelt vagy élénk lesz, délen és délkeleten gyakran, másutt időnként erős lökések kísérik. Hajnalra általában 3 és 7 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála. A magasban beáramló hideg levegő miatt hidegfront-jellegű hatásra készüljenek az erre érzékenyek.

Délután eleinte délkeleten, keleten még lehet több-kevesebb napsütés, majd ott is beborul az ég. Esőre, záporra kell számítani, több helyen kiadós csapadék várható. Az élénk déli szél gyakran megerősödik, estétől a Kisalföldön már északnyugatira fordul, és viharos lökések kísérhetik.A csúcshőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a csapadék előtt a keleti határszélen ettől kissé melegebb is lehet.

Részletekért kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik