Belföld

Bűncselekménnyel vádolják Szijjártót

A szocialista Török Zsolt bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja Szijjártó Pétert, a Fidesz elnöki stábjának vezetőjét. Ugyanis szerinte egy felvételből kiderül, hogy rendszeresen egyeztetett Zuschlag Jánossal arról, hogy milyen módon kell támogatási pénzeket nyerni.

A szocialista Török Zsolt szerint Szijjártó Péternek, a Fidesz elnöki stábja vezetőjének újabb bűncselekménygyanús ügye van.

A képviselő ezt azért látja bizonyítottnak, mert nemrég napvilágot látott egy felvétel, amely szerint Szijjártó Péter és a letartóztatásban lévő MSZP-s Zuschlag János rendszeresen egyeztettek arról, hogy milyen módon kell támogatási pénzeket nyerni.

Hozzátette azt is, hogy egy videofelvétel pedig azt bizonyítja, hogy több, Szijjártó Péterhez, illetve egy másik győri fideszes képviselőhöz tartozó civil szervezet sem számolt el a nekik juttatott támogatásokkal.

Továbbá Török Zsolt felidézte, hogy a Fidesz elnöki stábja vezetője korábban azt állította, a győri kosárlabdaklubnak, amelynek elnöke volt, hogy nincsen semmilyen tartozása. Szerinte azonban az egyesület 2005 és 2008 között, Szijjártó elnöksége idején halmozott fel körülbelül hárommillió forintos tartozást. Megemlítette azt is, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei bíróság fizetési meghagyást adott ki a klubhoz tartozó céggel kapcsolatban és azóta ezt a pénzt ki is fizették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik