Belföld

Az SZDSZ kiáll Demszky mellett

A Szabad Demokraták Szövetsége egyetért a Demszky Gábor főpolgármester hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottakkal.

Az SZDSZ közleményében hangsúlyozza, hogy a BKV-üggyel kapcsolatban bíznak “az igazságszolgáltatás szakszerű működésében, a tanúvallomásokban foglaltak korrekt kivizsgálásában”. A párt hiszi, hogy “ma Magyarországon nem lehet pártérdekből megvádolt emberek életét és karrierjét derékba törni”.

Mesterházy Ernőt múlt szerdán hallgatta ki a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt, a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a volt főtanácsadót.

Demszky Gábor hétfőn sajtótájékoztatón közölte, hogy korábban a városvezetés és ő maga is több hibát elkövetett a BKV felügyeletével összefüggésben. A főpolgármester elismerte politikai felelősségét, egyúttal kiállt korábbi főtanácsadója mellett. Hangoztatta, biztos abban, hogy Mesterházy Ernő ártatlan és ezt a bíróság is ki fogja deríteni.

Elmondta, hogy Mesterházy Ernő semmilyen ügyben nem rendelkezett döntési jogkörrel, nem volt utasítási joga, megbízatása kizárólag tanácsadásra és döntés-előkészítésre vonatkozott. Hozzátette: posztját akkor hozták létre, amikor 2005-2006-ban megindult a verseny az uniós forrásokért és hivatalos csatornákon már nem tudtak eredményt elérni, ezért megakadtak a főváros számára fontos ügyek.

Elmondta azt is, hogy Mesterházy Ernő a szerződése értelmében nem nyilatkozhatott helyette vagy a nevében, és nem tőle kapott a BKV-nál folyó végkielégítési és tanácsadási ügyekről információt. Mint mondta, azért, mert meggyőződése szerint erről neki nem volt tudomása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik