Belföld

A fagy miatt késnek a vonatok

Váltóállítási nehézségek miatt késések a szobi és a veresegyházi vasútvonalon, Pápánál baleset miatt szünetel a forgalom. Kisújszállás és Karcag között csak egy vágány járható, mert megsérült a felsővezeték.

A Budapest–Vác–Szob vonalon váltóállítási probléma nehezíti a vonatközlekedést, emiatt az itt közlekedő személyszállító vonatok 10-30 percet is késhetnek. Valamint a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon, szintén váltóállítási problémák miatt, átlagosan 10-15 perces késések tapasztalhatók a reggeli vonatközlekedésben. A szakemberek a helyreállításokat megkezdték.

A Győr–Celldömölk vonalon, Pápa és Vaszar között szünetel a vonatforgalom, mert egy személygépjármű csúszott a sorompóval ellátott vasúti átjáróba. Baleset nem történt, de a gépkocsit csak a tűzoltóság tudja az átjáróból kivontatni. Mindaddig két személyvonat várhatóan 20-30 perces késést szenvedhet. Amint felszabadul az átjáró, megindulhat a vonatközlekedés.

Karcag–Kisújszállás között pedig eltört egy személyvonat áramszedője háromnegyed hétkor. A Nyíregyházáról Ceglédre tartó vonat emiatt nem tud továbbközlekedni. A felsővezeték is megsérült, emiatt Kisújszállás és Karcag között csak egy vágány járható. A Budapest-Szolnok-Debrecen vasúti vonalon közlekedő személyszállító vonatok menetidejében 10-15 perces késések várhatók. A szakemberek 9 órára ígérik a vonat áramszedőjének és a felsővezetéknek a helyreállítását.

A közlekedésről utasaink tájékozódhatnak a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik