Belföld

Lemondott Hagyó Miklós

Lemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról Hagyó Miklós. A volt szocialista főpolgármester-helyettes visszalépett budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől is.

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest az MSZP fővárosi elnöksége hétfőn kérte fel visszalépésre az egyéni képviselő-jelöltségtől. A testület azt is kérte, hogy a politikus mondjon le budapesti listás helyéről és fővárosi közgyűlési mandátumáról.

Hagyó Miklós a XII. kerületben (Budapest 18. választókerületében) volt képviselőjelölt, és harmadik helyen állt az MSZP fővárosi választási listáján, ami biztos befutó helynek számít.

MSZP: felelős döntés született

Burány Sándor fővárosi szocialista elnök szerint Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes nehéz helyzetben felelős politikai döntést hozott. A szocialista politikus úgy fogalmazott: Hagyó Miklós nem akarta, hogy az MSZP-nek ártson küzdelme az igazságáért. Döntését megértem és köszönöm – mondta.

Lendvai Ildikó pártelnök közleményben közölte az MTI-vel: az MSZP országos vezetése egyetért a fővárosi elnökség kérésével, a döntést “szükségesnek és elkerülhetetlennek” tartják a jelenlegi helyzetben. A XII. kerületi szervezet viszont kiállt a politikus mellett.

Demszky nem lepődött meg

Demszky Gábor nem tartja meglepőnek Hagyó Miklós lemondását közgyűlési tagságáról. Minderről az Ulmban tartózkodó főpolgármester kedden nyilatkozott az MTI berlini irodájának, hangsúlyozva, hogy nem érte meglepetésként a hír.
Demszky úgy vélte: Hagyó Miklós szerepét nyilvánvalóan a rendőrségi, ügyészségi és fővárosi vizsgálatok együttesen tisztázhatják majd. “Addig senki felett nem szabad ítéletet mondani, amíg az igazságszolgáltatás a megfelelő vizsgálatokat nem folytatja le” – tette hozzá.

Az atv.hu szombaton rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta: Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra. Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők – a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós – felelősségét is vizsgálja – írta a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik