Belföld

Duzzad a benzinbotrány

A Fidesz szerint a magyar kabinet nemcsak az osztrák államot, hanem az MSZP-t is támogatja a kormányzati benzintender eredményével, hiszen képviselőjük, Laboda Gábor cége a pályázaton nyertes OMV-s benzinkutakat üzemeltet. A benzintender körül kialakult botrányról pénteken tárgyalnak a pártok.

A Fidesz szerint a magyar kabinet nemcsak az osztrák államot, hanem az MSZP-t is támogatja a kormányzati benzintender eredményével. Azért gondolják így, mert kiderült, hogy Laboda Gábor szocialista országgyűlési képviselő cége a pályázaton nyertes OMV-s benzinkutakat üzemeltet.

Kontrát Károly, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja úgy tudja, hogy két érintett benzinkútról van szó, az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjénél.

A fideszes politikus már kedden elmondta, hogy pártja péntekre kezdeményezte, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülést hívjon össze a benzintender ügyében.

Szollár Domokos kormányszóvivő december 30-án jelentette be, hogy az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Molnál. Ezután indult útnak a botrány, mert a jelenlegi jogszabályok szerint a rendőrség, a rendvédelmi szervek, valamint a szolgálatok csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatótól vásárolhatnak üzemanyagot. Magyarországon pedig egy ilyen cég van, a Mol.

Később kiderült, hogy a rendvédelmi szervek továbbra is a Molnál tankolnak majd, de bizonyos intézmények, például önkormányzatok, egyetemek, iskolák az OMV-hez térnek át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik