Belföld

H1N1: intenzíven egy pedagógus

A nagykanizsai kórház intenzív osztályán, lélegeztetőgépre kapcsolva ápolnak egy pedagógust, akinél beigazolódott a H1N1 vírusfertőzés gyanúja.

Kedden kapták meg a virológiai vizsgálat eredményét, amely igazolta a gyanújukat, hogy az 53 éves asszony szervezetét az új influenza vírusa támadta meg. Ismert volt korábbról az egyik nagykanizsai gimnáziumban dolgozó pedagógus krónikus légzőszervi megbetegedése, állapotát azonban kétoldali tüdőgyulladás súlyosbította – mondta el Bátorfy József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

A főigazgató még pénteken közölte, hogy a nőt az új vírus fertőzésének gyanújával ápolják. Jelenleg hatodik napja fekszik az intenzív osztályon, ahová rendkívül rossz állapotban került. Három-négy nap alatt sikerült csak stabilizálni a légzését és keringési rendszerét, de továbbra is lélegeztetőgépen tartják. Miután már az osztályra kerülésekor felmerült a H1N1 vírus jelenlétének gyanúja, a kezdetektől antivirális szerekkel kezelték. A kórház vezetője azt mondta: a páciens állapota mostanra határozottan javult és a gyógyulás teljes esélyével folytatják a kezelését.

Bátorfy József hozzátette: tudomása szerint az asszony nem kapott új influenza elleni védőoltást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik