Belföld

Demszkyvel egyeztet Bajnai

A BKV finanszírozásával kapcsolatos kérdésekről, illetve a fővárosi fejlesztésekről egyeztet szerdán a miniszterelnök és a főpolgármester.

Az MTI úgy tudja, a találkozó a miniszterelnöknél lesz a kormányülés után. A megbeszélésen ott lesz Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes, aki már kormánymegbízottként vesz részt a tanácskozáson. Demszky Gábor főpolgármester korábbi humánpolitikai helyettesének a fővárossal összefüggő kormányzati tevékenység összehangolása a feladata.

Hock Zoltán, a a Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának vezetője kedden azt nyilatkozta, hogy harmincmilliárd forintot vár a főváros a BKV működtetéséhez jövőre. Hock Zoltánt azt követően kereste meg az MTI, hogy kedden Demszky Gábor magához hívta az öt közgyűlési frakció vezetőjét, hogy tájékoztassa őket arról, mi a városvezetés álláspontja a szerdai tárgyaláson.

Elmondta: a főváros 5 milliárd forint saját forrástöbbletet vállal az idei évre a BKV működtetésére, és 30 milliárd forint állami támogatást vagy hitelgaranciát kér a jövőre. Ez lényegében azt jelenti, a főváros vállalja, hogy az év hátralévő részében már saját erejéből működteti a közlekedési céget, de jövőre 30 milliárdra van szüksége a működőképesség biztosításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik