Belföld

Bajnai: Mesterházy jó partner

Bajnai Gordon támogatja Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét, mivel a politikus egyik legszorosabb szövetségese volt a válságkezelő program végig vitelében.

Bajnai Gordon miniszterelnök üdvözli és támogatja, hogy az MSZP országos elnöksége Mesterházy Attila szocialista frakcióvezetőt jelöli miniszterelnöknek, aki szerinte már bizonyította alkalmasságát az elmúlt fél évben. A frakcióvezető az egyik legszorosabb szövetségese volt a válságkezelő program végig vitelében – nyilatkozta Bajnai a távirati irodának.

Szavai szerint Mesterházy Attilának döntő szerepe van abban, hogy minden korábbi évhez képest hamarabb lehet szavazni a költségvetésről és a szocialista frakció minden korábbinál nagyobb egységben szavazta meg a büdzsé módosító indítványait.

Mesterházy Attila vezetésével a frakció döntő szerepet játszott abban, hogy Magyarország kilábalhat a gazdasági válságból – fogalmazott a kormányfő. Úgy látja, ez hitelesíti Mesterházy Attilát arra, hogy ezt a programot jelöltként és akár megválasztott miniszterelnökként is képviselje, illetve továbbvigye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik