Belföld

Küszöbön a járvány

Nagy valószínűséggel elérheti a megbetegedési arány a járványküszöböt Magyarországon – mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter.

A 45. heti összesített jelentés szerint 16 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, azonban figyelemmel az elmúlt heti és hét eleji iskolabezárásokra, előfordulhat, hogy a megbetegedések száma eléri a 20 ezret. Ez a lakosságszámot tekintve a járványküszöböt jelenti – fogalmazott a miniszter.

Írjon nekünk!

Újabb óvoda- vagy iskolabezárásról hallott? Látogatási tilalmat, vagy egyéb óvintézkedést rendeltek el a környékén? Ossza meg velünk az információt! Írjon nekünk: fn@sanomabp.hu.

Székely Tamás a Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB) rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón közölte azt is: a térítésmentesen járó oltóanyagból 1 millió 915 ezer adag szállítottak ki, gyógyszertárakba nagyjából 391 ezer adag került. A lakosság átoltottsági aránya minimálisan 11 százalék körül van, arról nincs adat, hogy a gyógyszertári készletből pontosan mennyit adta be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik