Belföld

MDF: fordulat a megfigyelési ügyben

Kerék-Bárczy Szabolcs szerint fordulat állt be a megfigyelési ügyben, miután Herényi Károly kedden becsatolta a bíróságnak azt az iratot, amely bizonyítja, hogy Tombor András be akart avatkozni az MDF belügyeibe.

Tombor András (Orbán Viktor volt tanácsadója) ezt kérte cserébe azért, hogy a Dávid Ibolya ellen elnökjelöltként elinduló Almássy Kornél visszalépjen – jelentette ki az MDF elnökségi tagja.

Úgy fogalmazott, hogy „Almássy Kornél ebben az időszakban már politikai gyámság alatt állt”. Azt mondta, a listából látszik, hogy Tombor András sakkfiguraként rakosgatta volna az MDF vezetőit, ha a javaslata megvalósult volna.

A képviselő az ügyészség szerepét elemezve emlékeztetett arra, hogy Dávid Ibolya – amint birtokába jutott a Tóth János és Csányi Sándor telefonbeszélgetését tartalmazó CD – azonnal feljelentést tett.

Arra a kérdésre, hogy kiket sejtenek a háttérben, azt mondta, hogy ott állhat az a politikai párt is, amely “hosszú ideje komoly aktivitást fejt ki”, hogy a Magyar Demokrata Fórumot, mint ahogy több más pártot is korábban, “eltüntesse a politika színpadáról”. Véleménye szerint viszont inkább egy gazdasági érdekcsoport van az ügy mögött, amelynek Tombor András lehetett a képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik