Belföld

ÁNTSZ: nem valószínű, hogy minden iskolát be kell zárni

Nem valószínű, hogy az új influenzajárvány miatt olyan döntés születne, hogy az ország összes iskoláját be kell zárni - közölte az országos tiszti főorvos helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatón. Molnár Kornélia ezt a járvány jellegével magyarázta.ogy az összes iskolát be kellene zárni

A tiszti főorvos helyettese emlékeztetett arra, hogy a kormány döntése értelmében november 11-től a középfokú nevelési, oktatási intézmények nappali tagozatán tanulmányokat folytató tanulók, valamint ezen intézményekben alkalmazott dolgozók számára a magyar állam térítésmentesen biztosítja az új típusú influenzavírus elleni oltóanyagot.

Az iskolai oltások szervezése folyamatos, eddig mintegy 130 ezer adag vakcinát szállítottak ki az intézményekben. A kistérségi intézetek folyamatosan gyűjtik az igényeket, és a kiszállítás is folyamatos. A megrendelt mennyiséget minden iskola megkapja. Az oltási kampány várhatóan december 18-án zárul – hangsúlyozta.

Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: ahol eddig a vírus miatt tanítási szünetet rendeltek el, ott várhatóan hétvégén vagy a kötelező tanítási órákon túli tanítással pótolják a kieső napokat.

A tárca államtitkára kifejtette: egy esetleges országos járvány esetén az oktatási tárca vezetője mérlegeli, hogy a kieső tanítási napokat azok átrendezésével, a szünetek átalakításával vagy a tanév meghosszabbításával pótolják-e.

Az elmúlt napok tapasztalatai alapján az oktatási intézmények érzik a felelősséget és együttműködik az iskolai, óvodai oltási kampány megszervezésében. Az oktatási intézmények jól vizsgáznak – összegezte.
A tanév rendje rögzíti azt is, hogy az általános iskolák öt, a középiskolák nappali tagozaton hat munkanappal szabadon gazdálkodhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik