Belföld

Az SZDSZ lemondatná a kilépőket

Szécsi Gábor az SZDSZ-ből az MDF-be igazolt, volt pártja pedig azt kéri: mondjon le az összes tisztségéről, amelyet liberális színekben szerzett.

Az MDF országgyűlési képviselőjelöltjeként induló és az SZDSZ-ből kilépő Szécsi Gábort önkormányzati képviselői mandátumáról és egyéb tisztségeiről történő lemondásra szólította fel a liberális párt Bács-Kiskun megyei választmánya. A határozatot Vida Pál, a megyei szervezet elnöke közölte szombaton az MTI-vel.

A párt megyei szervezete tudomásul vette, hogy Szécsi Pál kilépett az SZDSZ-ből, ugyanakkor felszólítja, hogy kecskeméti önkormányzati képviselői mandátumáról, és egyéb, párttagsága révén elnyert tisztségeiről mondjon le – mondta a választmány elnöke.

Vida Pál beszámolt arról, hogy a választmány a pártból korábban kilépett Ficsor Józsefet – Kiskunfélegyháza polgármestere – és Török Gusztáv Andort – Kalocsa polgármestere – is felszólítja, hogy az SZDSZ tagságuk okán, illetve az SZDSZ testületi döntései alapján elnyert önkormányzati, megyei önkormányzati képviselői mandátumukról, illetve igazgatótanácsi, felügyelőbizottsági és egyéb tisztségeikről mondjanak le.

Szécsi Gábor pénteken, Dávid Ibolyával, az MDF elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón bejelentette be, hogy az MDF képviselőjelöltjeként indul a 2010-es országgyűlési választáson, az SZDSZ-ből pedig kilép

Szécsi Gábor 1998-tól 2006-ig Kecskemét polgármestere volt. A Fidesz támogatásával lett polgármester, de 2004-ben kilépett pártjából és a 2006-os választáson már az SZDSZ és az MSZP közös polgármesterjelöltjeként indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik