Belföld

Feljelentette Dávid Ibolyát az egyik új rádió

Rágalmazás miatt feljelentette Dávid Ibolyát az egyik új kereskedelmi rádiót indító cég.

Az Advenio Zrt. pénteken benyújtott feljelentése szerint becsületsértő volt az MDF elnökének napokban közzétett nyílt levele, amely többek között azt tartalmazta, hogy szabálytalan pályáztatás és politikai korrupció eredményeként nyerték el a frekvenciákat, pártrádiókat fognak üzemeltetni, vállalt kötelezettségeiket pedig nem teljesítik – mondta Futó Barnabás, a cég jogi képviselője.

Az Advenio Zrt. nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt tett feljelentést Dávid Ibolya ellen – mondta Futó Barnabás, aki megjegyezte azt is, hogy egyelőre a képviselő mentelmi joga miatt feltehetően nem indulhat meg a magánvádas eljárás.

Ilyen ügyekben a parlament mentelmi bizottságának töretlen gyakorlata az, hogy nem adja ki a képviselőt, de ha a feljelentett cselekmény három éves elévülési idején belül megszűnik Dávid Ibolya mentelmi joga, akkor sor kerülhet a büntetőeljárás megindítására és a felelősségre vonásra – fűzte hozzá az ügyvéd.

Dávid Ibolya a feljelentésre úgy reagált: “azon pedig meg sem lepődik senki, hogy a szereplők már a látszatra sem ügyelve a korábban több fideszes politikust, valamint a lehallgatási botrányban az UD Zrt.-t is képviselő Futó Barnabást bízták meg feljelentésük képviseletével”.

Az MDF álláspontja továbbra is az, hogy “súlyos politikai korrupciógyanú lengi körül a botrányos frekvenciapaktumot” – áll az MDF elnökének közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik