Belföld

Molnár: Orbán vesztes típus

Molnár Csaba szerint ideje lenne megnevezni az MSZP kormányfőjelöltjét, akit aztán a párt kongresszusa december 12-én hivatalosan is megválaszt - erről a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a Népszava szombati számában megjelent interjújában beszélt.

Molnár Csaba szerint a pártnak az lenne az érdeke, hogy ezt a vezetőt, arcot, minél hamarabb kiválasszák. Hozzátette: modern politikai kampányban vezető nélkül nem lehet igazán jó eredményt elérni, programot csinálni. Úgy fogalmazott: „Az MSZP demokratikus párt, nálunk nem vezérek vannak, mint a túlsó félen, de hogy vezető kell a kampányba, abban biztos vagyok”.

A miniszter arról is beszélt, hogy örül, amiért a párton belül vita van a jelöltről, nem úgy, mint a Fidesznél, ahol miután Orbán Viktor bejelentette, hogy vállalná a tisztséget, “hűséges fegyverhordozója gyorsan be is jelentette a sajtóban”. „Hát én nem szeretnék ilyen pártot. Az a diktatúra világa” – utalt a Fideszre Molnár Csaba.

A kiválasztás folyamatáról szólva azt mondta: meg kell találni azt a vékony mezsgyét, ahol ugyan van vita, ám az nem csap át üzengetésbe, és a közvélemény sem úgy látja, mintha csak találgatnának.

Arra a kérdésre, hogy fontos szempont-e a kiválasztásnál az, hogy a majdani miniszterelnök-jelölti vitában megfelelő ellenpólusa legyen Orbán Viktornak, Molnár Csaba azt mondta: “Orbán Viktor a miniszterelnök-jelölti viták igazi vesztes típusa.” Hozzátette: “Ő azokat el szokta bukni egyszerűen azért, mert tehetségtelen vitatkozó.” Molnár Csaba szerint jelenleg a szocialista párt vezetésében, illetve a lehetséges jelöltek között nincs olyan politikus, aki ne győzné le a Fidesz elnökét egy tévévitában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik