Belföld

Meghalt az első ukrán H1N1-beteg

Feltételezések szerint új típusú influenzában halt meg kedden a kárpátaljai Volócon (Volovec) egy negyvenéves férfi, aki egy héttel korábban tért haza Szentpétervárról.

Az esetről szerda este beszámoló ungvári Ua-reporter.com hírportál értesülése szerint a férfi meghűléses tünetekkel érkezett haza oroszországi kiküldetéséből, ám orvoshoz csak akkor fordult, amikor kritikussá vált az állapota. A betegnél szövődményként tüdőgyulladás és tüdővizenyő lépett fel.

A jelentés szerint a Kárpátalja megyei közegészségügyi és járványügyi állomás orvosai a volóci férfi halálának okaként előzetesen az új típusú influenza vírusával való fertőzést jelölték meg, de ezt még meg kell erősíteniük a laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek.

A hírportál beszámolt egy másik kárpátaljai betegről is, akit az újinfluenza tüneteivel kezelnek az ungvári kórház fertőző osztályán. Az Ungvár melletti Kereknyén (Krotnyani) lakó férfi azután lett rosszul, hogy hazaérkezett Moszkvából. Orvosai szerint már gyógyulófélben van, mert idejében fordult segítségért.

Ukrajnából eddig hivatalosan mindössze két újinfluenzás megbetegedést jelentettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik