Belföld

Kiadtuk az olasz maffiózót

A magyar hatóság kommandósok gyűrűjében adta át a Ferihegyi repülőtéren azt a Nagylaknál elfogott olasz férfit, akit hazájában maffia jellegű bűnszervezetben való részvétel elkövetésével gyanúsítanak.

A nápolyi Casalesi–klán egyik vezető tagját még szeptember 15-én tartóztatták fel a nagylaki magyar-román határon. Az 59 éves olasz férfi ellen európai elfogató parancs volt érvényben, ezért a Fővárosi Bíróság egyszerűsített átadási letartóztatást rendelt el.

A rendőrség honlapján hétfő délután közölt tájékoztatás szerint az olasz férfit, akinek csak monogramját tudtatták (D.L.G.), olyan súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja az olasz hatóság, hogy az átadás helyéül szolgáló repülőtérre történő kísérést az ilyenkor szokásostól jóval fokozottabb biztonsági intézkedések mellett hajtotta végre a Készenléti Rendőrség terrorelhárító szolgálata.

A még pénteken megtörtént átadásról készült filmfelvételen látható, hogy a férfit megbilincselve, vezetőszáron kísérik a külön repülőgéphez csuklyás, géppisztolyos kommandósok, majd átadják az olasz rendőröknek.

Az olasz ANSA hírügynökség korábbi jelentése szerint Giancarlo De Luca, a Casalesi-klán egyik területi vezetője július 17-én szökött meg egy rajtaütés elől, amelyben hat helyi maffiózót tartóztattak le az olasz hatóságok. Értesülések szerint a Romániába utazó, Nagylaknál feltartóztatott férfi a camorra bűnszervezetének egyik központi alakja, az utóbbi hónapokban letartóztatott maffiavezérek nevében ő szedte be az uzsora és védelmi pénzeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik