Belföld

Erdőben találtak rá a hárommilliós lóra

Egy közeli erdőben találták meg azt a hétéves kancát, amelyet még szombaton éjszaka Nagydorogról loptak el; a díjnyertes fogatló értékét gazdája hárommillió forintra becsülte - közölte a rendőrség.

A lovat egy karámból vitték el, tulajdonosa vasárnap délelőtt jelentette be a lopást – mondta Mukri Zoltán, a Tolna megyei település körzeti megbízottja.

A félvér sportló gazdája a patkónyomokat követve jutott el egy nagydorogi házig, de arról nem tudott meggyőződni, ott van-e az értékes pejkanca. Nem sokkal később megüzenték neki, hogy egy közeli erdőben, fához kötve megtalálja a lovat. Bár az állat megkerült, a nyomozást ismeretlen tettes ellen tovább folytatják.

A holland versenyló apától és magyar félvér anyától származó kanca a nagydorogi tulajdonos saját tenyésztése, egyesfogathajtó kategóriában kiváló eredményeket ért el vele.

Legutóbb a csanádpalotai fogathajtó versenyt nyerte meg.
Gazdája szerint a lóútlevéllel, származási lappal rendelkező lovat hazai versenyen nem lehetett volna indítani, jellegzetes mozgása és a szigorú nyilvántartás miatt ugyanis azonnal felismerhették volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik