Belföld

Suchman Tamás elégedetlen

Suchman Tamás somogyi szocialista országgyűlési képviselő szerint a somogyi pártelnök tisztességtelenül járt el vele szemben a listás helyek elosztásánál - írta szombaton a Somogyi Hírlap.

A megyei napilap a képviselő péntek reggeli, az ATV-ben elhangzott nyilatkozatát idézte, aki az MSZP jövő évi megyei választási listájáról fejtette ki véleményét.

Szerinte nem volt korrekt a Somogy megyei lista előkészítése, ezért arról le is mondott. Kifogásolta, hogy egyedül az ő helyét tették meg alternatív helynek a listán. Suchman Tamás elmondta, hogy a csurgói pártszervezet jelölte a szocialista országos listára, ám azt még nem tudja, hányadik helyre kerül majd.

Meg fogja találni a helyét

Kijelentette: semmit sem kapott készen az életben, mindenért meg kellett harcolnia, s most is erre készül.

Hangsúlyozta: mindig meg fogja találni a helyét, mivel nem a szocialista párthoz tartozik, nem is a somogyi közgyűléshez, és nem is Kolber István famulusa, hanem az országot szolgálja a baloldal értékrendjében, amelynek álláspontja szerint többféle pártbeli megjelenése lehet: szociáldemokrata és szociálliberális is. Nem a párt neve számít, hanem az értékrend, amelyet hordoz – mutatott rá, hozzátéve: ez toleranciát, szabadságot, humanizmust és antifasizmust is jelent.

A listaállítás demokratikus folyamat

A lap megkeresésére Kolber István, az MSZP megyei elnöke a párttársa által elmondottak kapcsán kijelentette: nem híve a belső pártügyek kapcsán a sajtón keresztüli üzengetésnek. A listaállítás alulról felfelé építkező, demokratikus folyamat, nem az én személyi döntésem – közölte Kolber István. Hozzátette: Suchman Tamás önként lépett vissza a listáról, döntését a küldöttgyűlés tudomásul vette.

Azt pedig nem értem – emelte ki -, mit jelent Suchman Tamás kijelentése: “nem a szocialista párthoz tartozom…”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik