Belföld

Fegyveres pénzszállító-támadás az M1-esen

Megtámadtak egy pénzszállító autót éjfél körül az M1-es autópályán, Bicske térségében. A két elkövető a kiérkező rendőrökre is rálőtt. Egy sötét színű Audi kombit keres a rendőrség. Kétmilliós vérdíjat tűztek ki.

A sztrádán sorozatlövésekkel kényszerítettek megállásra egy Budapest irányába tartó pénzszállító. A sofőröket kiszállították az elkövetők és megkísérelték az autó hátuljának felfeszítésével a pénzt megszerezni – írja a police.hu.

A támadás mellett elhaladó járművezetők értesítették a rendőrséget. A két autópályás járőr helyszínre érkezésekor azonnal tüzet nyitottak rájuk. Több lövés érte a szolgálati autó motorháztetejét, szélvédőjét. Az egyik járőr a jobb oldali ajtón át kiugorva a szalagkorlát mögött talált fedezéket, társa a vezetőülésből hajolt el jobbra. A berobbanó üvegszilánkok megsértették, Budapesten az Állami Egészségügyi Központ kórházában látták el sérüléseit. Megfigyelésre bent tartják. Társa, valamint a pénzszállító sofőrje és a pénzkísérő nem sérültek. A járőröknek nem volt idejük használni fegyverüket.

A vezess.hu képgalériája

A vezess.hu képgalériája

A támadás után a két ismeretlen férfi egy sötét színű Audi kombival menekült el a helyszínről. A támadók – mivel azt hitték, hogy rendőri erősítés érkezett – egy Győr felé tartó, menekülteket szállító rendőrségi teherautóra is tüzet nyitottak, a kocsit egy lövedék eltalálta, de senki nem sérült meg. A páncélautóban lévő pénzhez nem sikerült hozzáférniük.

Fejér megye rendőrfőkapitánya kétmillió forintos díjat helyezett kilátásba a nyomravezetőnek.

Több mint 40 lövést adtak le

A helyszínelés tart – közölte az MTI-vel a rendőrség. Bencze József országos rendőrfőkapitány közölte: több mint 40 lövést adtak le a rendőrökre. A rablók sorozatlövésekkel kényszeríttettek megállásra egy Budapest felé tartó pénzszállító autót. A sofőrt és kísérőjét kiszállították, majd a kocsi hátuljának felfeszítésével megkísérelték a pénzt megszerezni.

A járőröknek nem volt idejük használni a fegyverüket – tájékoztatott R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bencze József országos rendőrfőkapitány egy nagykanizsai rendezvényen az eset kapcsán elmondta: “negyvenvalahány lövést adtak le a rendőrautóra”, ha benne ülnek a rendőrök, “biztos, hogy ott halnak meg”.

Az érintett útszakaszon még dolgoznak a helyszínelők, így Bicske és Herceghalom között nem járható a pálya. A forgalmat az 1-es főútra terelik, amely ennek következtében telített. A rendőrség kéri, hogy akinek nem fontos, kerülje el azt az útszakaszt, vagy később induljon el – mondta R. Szabó Ágnes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik