Belföld

Botrány lehet a katonai elhárításnál is

A Katonai Biztonsági Hivatalnál (KBH) is vizsgálatot sürget Gulyás József SZDSZ-es képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja a romagyilkosságok körüli anomáliák ügyében - írta a Népszava.

A képviselő szerint a KBH nem adott korrekt tájékoztatást az egyik gyanúsított, Cs. István, korábbi katona, koszovói békefenntartó személyéről.

A lap úgy tudja, a bizottság múlt heti ülésén a KBH vezetője cáfolta, hogy titkos kapcsolatként használták volna fel Cs.-t, illetve hogy „további foglalkoztatásra” felajánlották volna őt a polgári elhárításnak. Gulyás szerint a KBH ma is titkolózik. Ha a képviselő gyanúja bebizonyosodik, kiderülhet, hogy a romagyilkosságok ügyében nem elsősorban a Nemzetbiztonsági Hivatalnál történt mulasztás, hanem a katonai titkosszolgálat tevékenysége hátráltathatta komolyan a felderítést.

A lap forrásai szerint az is elképzelhető, hogy a Magyar Gárda vagy éppen a Magyarok Nyilai kapcsán is hasonlóan „tartózkodó” álláspontot képviselhetett a KBH, azaz jóval többet tudhatott e szervezetekről, mint amennyit a nyomozás kapcsán az illetékes szervekkel akár közvetlenül, akár a Terrorellenes Koordinációs Bizottság révén közvetve megosztott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik