Belföld

Czene is segítené a Fideszt

Czene Attila szívesen segítene egy Fidesz-kormánynak tanácsaival sportügyekben, bár a párt országos gyűlésén egyelőre csak mint szimpatizáns volt jelen. Az olimpiai bajnok úszó szerint egy egészséges tömegsport-kultúrát kéne kialakítani Magyarországon, és ez nem pusztán pénzkérdés. A focistákat pedig tiszteli. FN-villáminterjú.

Pusztán szimpatizánsként volt a Fidesz országos gyűlésén, vagy kapott esetleg valamilyen felkérést?

Csak szimpatizánsként.

Szívesen vállalna feladatot egy esetleges Fidesz-kormányban, például tanácsadóként a sport területén?

Természetesen, mindent a sportért. A sportban eltöltött több mint húsz év tapasztalatait tudnám hasznosítani. Ha jövőre a Fidesz fel fog kérni erre, akkor szívesen elvállalom.

Melyek azok a főbb pontok, amelyekkel elégedetlen most, és amelyekkel ön szerint egy új kormánynak foglalkoznia kéne?

Nem szeretnék konkrétumokba belemenni. Gazdasági válság van, így érthető, hogy nincs annyi pénz a sportra. De véleményem szerint kevesebb pénzből is lehetne ezt okosabban csinálni. És bár az élsportra is stratégiát kéne kidolgozni, egy egészséges tömegsportkultúrát is ki kellene alakítani Magyarországon.

Ezt hogy gondolná megvalósítani?

Vízfelülettel például egész jól állunk. Itt a kihasználtság és a szervezettség az, ami hiányzik. Nem mindent pénzzel kell megoldani.

Sokszor felvetődik, hogy bár nem vagyunk az élmezőnyben a futballban, mégis az állam sok pénzt áldoz rá. Ezt ön hogy látja?

Úszóként mi is más szemmel néztük a focistákat, hogy ők mennyi anyagi és erkölcsi támogatást kapnak, de ez megváltozott. Nagyon tisztelem a labdarúgókat. Az elmúlt két válogatott meccs éppen arról győzött meg, hogy valami elindult a labdarúgás területén is, és büszkék lehetünk rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik