Belföld

Bencze: segített a szakszolgálat

Az országos rendőrfőkapitány szerint sikeres volt a romák elleni sorozatgyilkosok elleni nyomozás, és a szakszolgálatok is sokat segítettek. A kormány tízpontos közbiztonsági csomagjával kapcsolatban elmondta: sok rendőr jelezte, hogy visszamenne a nyugdíjból dolgozni.

Bencze József a Napkelte című műsorban kifejtette: sikeresnek érzi a romák elleni támadások gyanúsítottjainak elfogását. Ehhez sok segítséget kaptak a szakszolgálattól: a célszemélyek, célcsoportok leellenőrzésében például kiválóan együtt tudtak működni.

A rendőrfőkapitány azonban hozzátette: sok kérdés van még, így a nyomozás még folyik. Azt azonban kijelentette, hogy a rendőrség jó helyen van, megfejtette az ügyet, és – mint fogalmazott – nem akarják elrontani.

A Bajnai Gordon által bejelentett tízpontos közbiztonsági intézkedéscsomaggal kapcsolatban Bencze József úgy fogalmazott, hogy 2010-ben öt százalékkal bővül a rendőrség költségvetése. Igaz, tavaly 20 milliárdot elvontak, ám Bencze szerint év közben kaptak pluszforrásokat.

A jogszabály szerint 2010 január elsejétől az a rendőr, aki a korhatár előtt ment nyugdíjba, csak a minimálbérért mehet vissza dolgozni, ellenkező esetben választania kell a munka és a nyugdíj között. Ezzel kapcsolatban Bencze József úgy vélekedett, hogy sok rendőrnek hiányzik a szakma, és többen jelezték is, hogy visszamennének dolgozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik