Belföld

Röpködtek a milliók a BKV-nál

Csak tanulmányokra és vizsgálatokra több mint 1,2 milliárd forintot fizetett ki a BKV Zrt. az elmúlt négy és fél évben - állítja a Magyar Nemzet, amely eddig még ismeretlen szerződések és kifizetések legkirívóbb eseteit szedte csokorba.

A lap szerint megállapítható, hogy a közlekedési cégnél a pénzszórás folyamatos volt 2005-től egészen napjainkig. Mint írták, a ma már csőd szélén álló közlekedési társaságnál nem sajnálták a közpénzt az újságokban róluk megjelent negatív hírek összegyűjtésére, a tavaly megbukott járatritkítási terv népszerűsítésére, különféle vagyonvédelmi vizsgálatokra, akárcsak a már ismertté vált tanácsadói szerződésekre.

A lap táblázatban foglalja össze a 2005 és 2009 közötti, általuk legkirívóbbnak tartott, tanulmányokra és projektekre vonatkozó szerződések és kifizetések összegét.

A legmagasabb összeg egy 224 millió forintos szerződés, amely “A Havanna és a Gloriett lakótelepek kötött pályás kapcsolatának kialakítása a 42-es villamos meghosszabbításával” címet viseli és a táblázat szerint megvalósíthatósági tanulmány és engedélyezési tervek készítésére, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felé pályázati anyag összeállítására vonatkozott. A Magyar Nemzet információja szerint az erre a célra kifizetett összeg több mint 67 millió forint volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik