Belföld

Közpénzen buliztak a roma vezetők?

Egy pályázati alvállalkozó fotókkal alátámasztva állítja, hogy Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és más roma vezetők üdültek pályázati pénzekből a Balatonnál tavaly nyáron hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett - írta a Magyar Nemzet.

Balatonmárián hátrányos helyzetű gyermekek nem, csak roma vezetők strandoltak tavaly nyáron, noha a Magyar Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Közalapítvány anyanyelvű és népismereti gyermektáboroztatásra adott pénzt. A luxus romabuli főszereplője Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke volt.

Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborok – ez volt a pályázati kiírás, ám semmiféle gyermekekre irányuló nyelvi képzésnek, hagyományőrzésnek beillő tevékenység nem folyt Balatonmáriafürdőn – állítja Hajek Csaba, aki mint pályázati alvállalkozó, médiareferens kísérte figyelemmel a csaknem egyhetes eseményt, fotókat is készítve Kolompárék balatoni vigasságáról.

A “táborlakók” Bács-Kiskun megyei illetőségű cigány vezetők voltak, családostul, de részt vett a nyári bulin Kolompár Orbán egyik vádlott-társa, Kolompár László, valamint Agócs János megyei cigány önkormányzati elnök, Kőrösi Gusztáv, Bogdán József, Horváth Szilveszter települési kisebbségi vezető is – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik