Belföld

Gránáttal ment panaszkodni egy elbocsátott férfi

Robbanószerkezetnek látszó tárgy miatt őrizetbe vettek egy férfit Budapesten, aki épp panaszt akart tenni, mert elbocsátották a munkahelyéről.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese elmondta: a 36 éves budapesti férfi csütörtökön bement a pártfogói felügyeleti szolgálat VIII. kerületi, Szentkirályi utcai kirendeltségébe, ahol panaszt szeretett volna tenni, mert elbocsátották a munkahelyéről. A biztonsági őrök tájékoztatták arról, hogy ott nem tud panaszt tenni, ekkor a férfi azt mondta, repeszgránát van nála.

Amikor a biztonsági őröktől kapott szórólapokat betette a táskájába, az egyik őr úgy látta, hogy robbanószerkezet van a férfi táskájában. Az őrök értesítették a rendőröket, a férfi azonban időközben elment az épületből – ismertette a sajtóügyeletes.

A rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, és a környéken keresni kezdték a férfit, aki később visszatért az irodába; a rendőrök előállították és őrizetbe vették, a táskájában egy házilag barkácsolt szerkezetet találtak. A férfi ellen robbanóanyaggal való visszaélés miatt indítottak eljárást – mondta Kormos Endre.
Hozzátette: a szakértői vizsgálat fogja kideríteni, hogy valójában milyen szerkezet volt a férfinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik