Belföld

Ál-ingatlanbecslők lepték el Csepelt

Ál-ingatlanértékbecslők járják a csepeli utcákat arra hivatkozva, hogy felmérik a jövőre bevezetendő vagyonadó alá tartozó házakat.

A városrészben élőktől érkezett jelzések szerint Csepel több pontján olyan emberek tűntek fel, akik ingatlan-értékbecslőnek adták ki magukat.

Az ismeretlenek azt állítják, hogy a 30 millió forintos értékhatárt meghaladó ingatlanok értékbecslését, összeírását végzik a csepeli önkormányzat, illetve a polgármesteri hivatal megbízásából.

Ez hazugság, tudatos félrevezetés – írta a hivatal, és egyben felhívta a csepeliek figyelmét arra, hogy az önkormányzat egyetlen vezetője vagy munkatársa sem adott ilyen megbízást senkinek.

Arra is rámutattak, hogy ilyen megbízatást törvényi felhatalmazás hiányában nem is adhat sem az önkormányzat, sem pedig a hivatal. A vagyonadóról szóló jogszabály ugyanis kizárja, hogy az önkormányzatok bármilyen előzetes felmérést vagy értékbecslést végezzenek, végeztessenek.

A XXI. kerületi önkormányzat azt kéri, hogy aki a félrevezetési, csalási kísérlettel találkozik, azonnal értesítse a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik