Belföld

Eldurvult a konkurenciaharc a mézpiacon

A hatósági laborba küldött mézminták meghamisításával próbálták meg tönkretenni az egyik legnagyobb magyar mézfeldolgozót - állítja az érintett cég vezetője. Az Aranynektár Kft. az ügyészséghez fordult, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Az élelmiszer-ellenőrző hatóság 500 olyan mintát vizsgált az elmúlt egy évben, amely az Aranynektár Kft.-től származik. A laborban a minták mindössze egy százalékánál merült fel minőségi kifogás, ezt azonban vitatta a cég, mivel náluk minden rendben volt.

Az Aranynektárnál azt állítják, valakik a hatósági laboratóriumban a jó mintákat rosszakra cserélték ki.

Takács Ferenc szerint a megtévesztő művelet mögött üzleti érdekek húzódhatnak. Mivel az Aranynektár piacvezető cég Magyarországon, bizonyos érdekcsoportnak a konkurencia hiteltelenítése, s ezzel a saját piaci részesedésének növelése állhat érdekében – mondja a vállalkozó, akinek a gyanúja szerint ehhez a manőverhez sikerült cinkosokat találni.

A bizonyítékul szolgáló ellenmintákat a rendőrség azóta lefoglalta, és hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt megkezdte a nyomozást.

A 15 ezer családnak megélhetést jelentő, évi 23 ezer tonnányi megtermelt magyar méz keresett a külpiacon, évi 15 milliárd forintnyi exportbevétel származik belőle az országnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik