Belföld

FN-híradó: Laborc, nyelvtörvény, Bokros, póker

Távozik a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője – A nyelvtörvény visszavonását kérik a magyar pártok – Kinek fontos Kóka János? – Orbán Basescu szövetségese lett? – Gyorsabban fogyunk – Nem lesz pontonhíd – Bokros részben elégedett. A legfontosabb hétfői hírek az FN-en.

Lemondott az NBH főigazgatója

Az UD Zrt.-ügy miatt lemondott a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, Laborc Sándor dandártábornok. Kérését elfogadták, és az utódját is megnevezték Balajti László személyében.
Bővebben…

A nyelvtörvény visszavonását kérik a magyar pártok

A szlovák nyelvtörvény indokolatlanul beavatkozik az emberek magánéletébe és korlátozza a Szlovákiában élő magyarok és más kisebbségek jogait – olvasható abban a levélben, amelyet a négy parlamenti párt képviselője írtak alá hétfőn. A hazai politikai elit a törvénytervezet visszavonását kéri a szlovák parlamenttől még annak szeptemberi hatályba lépése előtt.
A levél részletei itt.

Kinek is fontos Kóka János?

Kóka János frakcióvezetői posztján vitázik az SZDSZ, de a személyi kérdésen túl inkább a Bajnai-kormány liberális támogatása a tét. Úgy tűnik, egyik fél sem enged, így vagy szakad a frakció, vagy minden marad a régiben.
Ki kókista és ki nem?
Részletek itt.

Basescu-Orbán-szövetség született?

Szövetségesre talált a második elnöki mandátumra pályázó Traian Basescu román államfő Orbán Viktor személyében, aki “megmentette” az államfőt az autonómia híveitől – írta hétfőn a román sajtó.
Romániai értékelések Tusványosról itt.

Gyorsabban fogyunk

A népesség 17 545-tel fogyott az év első öt hónapjában, ami 1169-cel több az egy évvel korábbinál, míg a természetes fogyás mértéke a 2008. január–májusi 3,9 ezrelékről 4,2 ezrelékre emelkedett.
Bővebben…

Bokros: javult a helyzet Magyarországon

Magyarországon tényleg javult a gazdasági helyzet, “és el kell ismerni, hogy ez részben a kormány tevékenységének köszönhető” – mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője a Magyar Televízió Napkelte című műsorában, ahol arról is beszélt, hogy az önkormányzati rendszer megváltoztatására van szükség.
Ismét reformokat sürgetett Bokros: részletek itt.

Letettek a pontonhíd ötletéről

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén elhangzottak szerint a pontonhíd nem jelentene valódi megoldást a Margit híd kiváltására – közölte Nyáry Krisztián, a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatója.
Az ellenérvek erősebbek voltak.

A pókeren veszekszik az MSZP

A pókerlobbi nagy befolyással rendelkezik az MSZP képviselőcsoportjára, ezért vették le az Országgyűlés napirendjéről a szerencsejáték-törvény módosítását – állítja Keller László, a törvényjavaslat egyik szocialista beterjesztője. A párt frakcióvezető-helyettese szerint a képviselők csak várnak.
Bővebben…

Hol van már az űrkorszak?

Negyven éve lépett a Holdra először ember. Az akkori hangulatban a többség arról ábrándozott, néhány év múlva mindenki a saját űrhajóján járja majd a világegyetemet. Ez ugyan nem lett valóság, de tudományos projektre azóta se nagyon költöttek ennyit.
A holdra szállásra emlékeztünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik