Belföld

Újra kell tárgyalni a Kulcsár-ügyet?

Eljárásjogi hibák miatt hatályon kívül helyezheti a Kulcsár Attila és társai ellen a Fővárosi Bíróságon hozott elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla - értesült a pénteki Magyar Nemzet.

A Fellebviteli Főügyészség augusztusban dönt az első fokon a vádat képviselő Fővárosi Főügyészség fellebbezéseinek fenntarthatóságáról, ezután indítványt tesz a vád fenntartására vagy esetleges módosítására.

Az információk szerint azt indítványozzák majd, hogy részben vagy egészben helyezzék hatályon kívül az elsőfokú bírósági ítéletet. Ez alapján valószínűsíthető, hogy az ítélőtábla új eljárás lefolytatására utasítja majd a Fővárosi Bíróságot – tudta meg a napilap.

A K and H brókercégénél történt szabálytalanságokra első körben 2003-ban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének vizsgálata derített fényt, majd 2005 augusztusában az ügyészség sikkasztás, okirat-hamisítás és pénzmosás miatt emelt vádat. A perben 24 ember ellen folyt eljárás.

Bár részletes, feltáró vallomása nélkül vélhetőleg az ügynek csak a töredékét tárta volna fel az igazságszolgáltatás, Kulcsár Attila kapta a legszigorúbb büntetést a Fővárosi Bíróságon. Az egykori bróker tavaly augusztus óta újra előzetes letartóztatásban van – emlékeztetett a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik