Belföld

IT-fejlesztés beruházás nélkül

A T-Systems bérelhető Virtualoso szolgáltatásai professzionális infokommunikációs megoldásokat kínálnak a kis- és középvállalkozásoknak.

A gazdasági válság hatására a legtöbb vállalat számára elkerülhetetlenné vált az, hogy szembenézzen azokkal a lappangó problémákkal, azokkal a hatékonyságot csökkentő gyakorlatokkal, amelyek eddig közvetlenül – legalábbis látszólag – nem befolyásolták a szervezet hatékonyságát, versenyképességét. Azzal, hogy mára minden egyes kiadott forintnak meg kell találni a forrását, szükségszerűvé lett minden folyamat racionalizálása. A kezdeti, pánikszerű, ám sok esetben sajnos szükségesnek bizonyult lépések (elbocsátások, a termelés radikális visszafogása) után a felelős, versenyképességüket megtartani kívánó vállalatok azonnal a hatékonyságot veszélyeztető folyamatok felé fordultak és igyekeztek minden olyan tevékenységre szánt kiadást csökkenteni, amely nem tartozik működésük fő profiljába. Sokan e tevékenységek közé sorolják a különböző informatikai és telekommunikációs szolgáltatásokat is.

A vállalatok döntő többsége nem tervez idén semmilyen ilyen jellegű fejlesztést, pedig lássuk be: óriási jelentőséggel bíró területről van szó, amelynek színvonala jellemzően évtizedes hátrányban van hazánkban a ma elérhető szolgáltatások színvonalától. Azaz a paradigmaváltás elkerülhetetlenné vált, az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már bevett hatékonyságnövelő gyakorlatok hazánkat is egy csapásra elérik: a vállalatok vezetői az alkalmazások bérlését választják, a rendszerek megvásárlása helyett. Az ezen az elven működő infokommunikációs megoldások legfőbb előnye az, hogy a vállalkozásoknak nem kell ilyen jellegű beruházásokra költeniük, az innovációra szánt büdzsét a vállalatok a saját tevékenységi körük fejlesztésére koncentrálhatják.
IT-fejlesztés beruházás nélkül 1

A T-Systems, a 2009. július elejétől elérhető Virtualoso infokommunikációs szolgáltatásait a kis- és középvállalkozásoknak kínálja feladataik ellátásához, működésük hatékonyabbá tételéhez. A T-Systems ASP (Application Service Provider = alkalmazásszolgáltató) szolgáltatásai a Cisco WebEx elnevezésű webes csoportmunka megoldását, a Microsoft Exchange alkalmazásait (e-mail, naptár funkció, címjegyzék) és jogtiszta szoftvereket biztosítanak az ügyfeleknek. Mivel a szolgáltatásokért használat arányosan fizetnek az ügyfelek, a költségeiket tervezhetővé tudják tenni, amelyek jóval alacsonyabbak lesznek annál, mintha saját maguk működtetnék a rendszereket. Az online felületen megrendelhető Virtualoso szolgáltatások elindításához, a vállalkozásoknak nem kell hűségnyilatkozatokat tenniük és belépési díjjal sem kell számolniuk, így az ASP-t bármelyikük igénybe tudja venni, kockázat nélkül. A folyamatosan változó előfizetői igényekhez, a T-Systems rugalmasan alkalmazkodik, így mindig a legideálisabb feltételek mellett működhetnek a szolgáltatások.

A T-Systems felügyelete alatt, az ügyfelek adatai a lehető legnagyobb biztonságban vannak, hiszen az adattárolást és adattovábbítást a mindenkori legkorszerűbb körülmények között végzik. Nem mellesleg a bérelt infokommunikációs alkalmazások elterjedése a környezetvédelem terén is előrelépést jelent: miután a vállalatok telephelyein nem kell kiépíteni egy komplett IT-rendszert, csökken a káros anyag kibocsátás, a környezeti terhelés.
IT-fejlesztés beruházás nélkül 1

A Virtualoso eMail segítségével a felhasználók cégük kommunikációs rendszerét tehetik hatékonnyá a profi levelezőrendszerrel, a naptár funkcióval és a címjegyzékkel, amelyeket a munkatársak egymás között is megoszthatnak és számítógépen, mobiltelefonon is egyaránt elérhetnek. A Virtualoso Meeting révén telefonkonferencia és közös online munka valósítható meg: a felhasználók számítógépeiken keresztül virtuális tárgyalót hozhatnak létre, azaz ugyanabban a dokumentumban egyidejűleg dolgozhatnak az egymástól távol lévő kollégákkal, partnerekkel. A Virtualoso WorkPlace olyan online felület, amely a közös dokumentumok tárolására és megosztására alkalmas. A Virtualoso Server igénybevételével pedig a cégek kiválthatják a költséges és nagy kockázattal üzemeltetett saját szerver fenntartását. A szerver kapacitás folyamatosan bővíthető és a rendszer távolról is leállás-mentesen üzemeltethető.

A Virtualoso termékcsaládról a www.t-systems.hu oldalon bővebb információk is elérhetőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik