Belföld

Megújul a Városligeti Műjégpálya

A 4,7 milliárd forintos fejlesztést több mint 3 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja.

A beruházás során megújul a műjégpálya fogadóépülete, valamint újjáépítik a II. világháborúban lebombázott épületszárnyat is.

A megújult műjégpálya várhatóan számos korcsolyasporttal kapcsolatos világversenyt vonz Budapestre. Télen egy 180×67 m-es jégpálya és egy 60×30 m-es hokipálya várja majd a korcsolyázni vágyókat, nyáron pedig közel 17 ezer négyzetméteres vízfelületen kínál szórakozási lehetőséget a vízzel feltölthető tómeder. Így újjáéledhet a városligeti csónakázás hagyománya, és kibővülhet a tóhoz kötődő kulturális lehetőségek köre is. Ehhez kapcsolódóan 6×6 m-es raszterben térszínpad épül, és új, korszerű pályavilágítást is kap a műjég.

A felújítás befejezése után mobil szoborkiállítás és számos kulturális program várja majd az érdeklődőket az új vízi színpadon, emellett a felújított épületben egy 212 négyzetméteres turisztikai és kulturális központot is kialakítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik