Belföld

Az MSZP támadja a Magyar Hírlapot

Az MSZP támadja a Magyar Hírlapot, mert az ingatlanadóról készített telefonos közvélemény-kutatást - olvasható a Magyar Hírlap szerdai számában, amelyben a lap tulajdonosa cáfolta az MSZP szóvivőjének keddi közleményét, amely szerint offshore cége lett volna.

“Semmiféle offshore cégem nem volt, jelenleg sincs, és nem is tervezem ilyen alapítását” – reagált Széles Gábor Nyakó István MSZP-szóvivő közleményére, amelyben “egykori offshore-pápának” titulálta őt. Széles Gábor hazugságnak nevezte, és visszautasította a politikus vádjait, és kijelentette: ezért kártérítési pert indít.

Nyakó István kedden közleményében azt írta, hogy valakik a Magyar Hírlap felmérésének álcázva “telefonon terjesztik a Fidesz hazugságait az új adórendszerről”. Mint fogalmazott, “a Fidesz hű csatlósának számító napilap” nevében telefonáló ismeretlenek “ezerszer cáfolt hazugságokat terjesztenek az új adórendszerről”, mindezt “a Fidesz kottájából” és a párt politikai érdekeinek megfelelően teszik.

A Magyar Hírlap szerdai számában azt írta: a lap valóban készíttet külsős céggel felmérést, melyben több ezer embert kérdeznek meg arról, “mit gondol az ingatlanadóról, ki tudja-e majd fizetni az újabb kormányzati sarcot, vagy ha nem, hajlandó-e kisebb lakásba költözni, ahogyan Bajnai Gordon tanácsolta”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik