Belföld

Bővül a gyulai kórház

Megközelítőleg 600 millió forintos beruházással új patológiai osztály épül a gyulai székhelyű Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban.

A patológiai osztály épülete immár több mint 100 éves, és az osztály elhelyezése nem felel meg az ÁNTSZ által előírt követelményeknek. Jelenleg ideiglenes jelleggel kapott működési engedélyt az osztály az idei esztendő végéig – közölte az intézmény főigazgató-főorvosa az MTI-vel.

A kórház és fenntartója az elmúlt években több alkalommal is pályázott állami forrásokra, ám sem a korábbi címzett támogatásokból, sem a későbbi uniós alapokból nem sikerült a beruházáshoz pénzt szereznie. A fenntartó megyei önkormányzat ezért az idei költségvetésében 300 millió forintot különített el a fejlesztésekhez, míg a költségek másik felét a kórház állja.

Az új patológiai osztály a régi fertőző osztály épületének helyén épül meg, és Kovács József abban bízik, hogy az év végére megtörténhet a műszaki átadás. Ebben az esetben az ÁNTSZ a beköltözés végéig még meghosszabbítja a régi patológia működési engedélyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik