Belföld

Nem bujkál a Fidesz

A Fidesz szakpolitikusai és jelöltjei is részt fognak venni az európai parlamenti (EP) választással kapcsolatos vitaműsorokban - olvasható a Fidesz levelében, amelyet május 5-én küldtek az SZDSZ-elnöknek.

Az SZDSZ elnöke a pénteki sajtótájékoztatón emlékeztetett arra a korábbi javaslatára, amely szerint két vitát szeretnének rendezni a pártok képviselőinek részvételével az EP-kampány alatt. Azt mondta, hogy a két nagy párt lényegében elzárkózott a vitától.

A pártelnök felmutatta a Fidesz és az MSZP felvetésükre érkezett válaszát. Közölte, hogy a Fidesz elzárkózott attól a javaslattól, hogy a pártelnökök és a listavezetők között folytassák le a vitát, de azt mondták, hogy szakértőik készen állnak arra.

Gyürk András kampányfőnök Fodor Gábor felvetésére írt, május 5-ei keltezésű levelében az olvasható: “A választási kampányidőszak alatt a médiumok várhatóan helyt adnak az európai parlamenti választással kapcsolatos vitaműsoroknak. Ezeken természetesen a Fidesz szakpolitikusai és jelöltjei részt fognak venni. Ezeken a fórumokon lehetőség nyílik arra, hogy – hasonlóan a 2004-es európai kampányhoz – jelöltjeink ütköztessék programjukat a többi párt elképzeléseivel”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik