Belföld

Felsült a vasutassztrájk

Déltől felfüggeszti a vasutassztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke pénteken.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) pénteken 0 órától hirdette meg az eredetileg 18 óráig tartó munkabeszüntetést.

A kezdeti állapotok után, a nulla óra és reggel 6 óra között közlekedő vonatok csaknem 70 százaléka elindult, majd a reggeli műszakváltás után a 8 órási adatok szerint, a közlekedő vonatok száma már megközelítette a 90 százalékot.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) pénteki sztrájkja sikeres volt, de nem hozta meg az eredményt – mondott egy oximoront Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke a vasutassztrájkot értékelve pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. (Az oximoron Ellentmondás, egymást kizáró dolgok együtt szerepeltetése, például “a műtét sikerült, de a beteg meghalt”.

Gaskó István úgy értékelte: a vasutasok a 12 órás munkabeszüntetéssel sikeresen bebizonyították, hogy képesek a társadalom követelései mögé állni. Rámutatott ugyanakkor, hogy az eredmény elmaradt, holott már azt előrelépésnek tekintették volna, ha a kormány elküldi képviselőjét tárgyalni, és érdemi megbeszélést folytathatnak a sztrájkkövetelésről.

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a vasúttársaság megkapta a felfüggesztésről szóló értesítést a VDSZSZ-től. A MÁV úgy értékeli, hogy láthatóan nem volt szimpátia a VDSZSZ sztrájkja iránt – tette hozzá.

A menetrend szerinti vasúti forgalom visszaállításával kapcsolatban Sigulinszki Tibor elmondta: a budapesti elővárosi forgalomban nagyon sok vonat közlekedett a sztrájk idején is, ezért a késő délutáni, esti órákra itt helyre fog állni a menetrend szerinti forgalom. A nemzetközi és távolsági vonatok szombaton üzemkezdettől közlekednek minden vasútvonalon menetrend szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik