Belföld

Tartalékbuszokat vet be a Volán

Várhatóan száz-százharminc, illetve a pillanatnyi igényeknek megfelelő számú többletjáratot indít május 8-án a Volán a Pest megyei elővárosi, illetve a távolsági vonalakon – közölte Kiesswetter Walter kommunikációs irodavezető.

A MÁV-bérleteket és a kedvezményre jogosító kártyákat elfogadják, az előre váltott vonatjegyeket azonban nem – tette hozzá az irodavezető. „Forró vonalon” egyeztet a Budapest-Népligeti VOLÁN központ és a MÁV a május 8-ai vasutas sztrájk miatti vonatkimaradásokról – mondta a Volán kommunikációs irodavezetője -, s az így nyert információknak megfelelően állítanak be pótbuszokat bizonyos útvonalakra.

Pest megyében a vasúttal párhuzamos elővárosi vonalak a legkritikusabbak. A Dunakeszi-Vác, a Veresegyház-Vác, az Aszód-Hatvan, illetve a Tápiószecső, Monor, Esztergom, Érd, valamint Biatorbágy irányába közlekedő vonatok esetleges leállása miatt a Volán igény szerint közlekedtet pótbuszokat – mondta Kiesswetter Walter.

A döntést mindig a végállomáson szolgálatot vezető személy hozza meg a szünetelő vonatközlekedés nyomán megnövekedett utaslétszám ismeretében – hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Mivel a Budapestről induló távolsági buszjáratok sűrítésére is felkészült a Volán, az elővárosi vonatpótlókkal együtt összesen körülbelül 100-130-cal több buszt indítanak útnak a sztrájk idején – közölte a kommunikációs irodavezető. Hozzátette: tapasztalataik szerint sokan szabadságot vesznek ki egy-egy közlekedési sztrájk kellemetlenségeinek kivédésére, most sem számítanak nagy torlódásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik