Belföld

MDF: az SZDSZ program helyett használja a Jobbikot

Az SZDSZ-nek úgy kell a Jobbik, mint egy falat kenyér, hiszen ha nem lenne Jobbik, akkor kiderülne, hogy a liberális pártnak nincs programja - mondta Herényi Károly MDF-es politikus szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Furcsa kampány kellős közepén vagyunk, úgy látszik, hogy a politikai ellenfelek tartják életben egymást – fogalmazott a politikus. Az SZDSZ nem akar mást, mint „a Jobbik hátán”, program nélkül becsusszanni az Európai Parlamentbe.

Az MDF-es politikus szerint minden egyes jobbikos megmozdulás segíti az SZDSZ kampányát. A két párt egymást tartja életben, az SZDSZ és a Jobbik a magyar politika „ikerpártja”, „kétpetéjű ikrek”, de egymásra vannak utalva. A valós problémák helyett a két párt indulatokat gerjeszt, és ez inkább távol tartja a szavazókat a választástól.

Az MDF arra kéri a demokratikus gondolkodású politikai erőket, hogy ne ilyen kampányt folytassanak, hanem olyat, mint az MDF, azaz hiteles szereplőket tegyenek az EP-listájuk élére – jelentette ki. Az MDF programjának üzenete, hogy több szakértelmet kell vinni a politikába, ezt pedig Bokros Lajos listavezető pozíciója jeleníti meg.

Herényi Károly arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy az SZDSZ egyik plakátján szerepeltetett kopasz férfi egy ismert külföldi sportoló, az MDF-es politikus azt mondta: elvárta volna egy magyar párttól, hogy legalább „egy magyar kopaszt szerepeltessen a plakátján”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik