Belföld

Napsütéssel indul a hét

Napsütésre, de az ország egyes részein akár viharos széllökésekre is számíthatunk. 20-25 Celsius-fok lesz.

Hétfő délelőtt 25 Celsius-fok várható. A déli óráktól északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de a Tiszántúlon még délután is sok lesz a napsütés. Szórványosan várható zápor, zivatar, főként a Dunántúlon és a középső országrészben egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat.

Az északi, északnyugati szél a késő délutáni óráktól a Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, de zivatarok környezetében bárhol előfordulhat viharos széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul.

Hétfő délután várható hőmérséklet 13 Celsius-fok lesz. A Dunától keletre eső területeken általában erősen felhős lesz az ég, és főleg az éjszaka első felében fordulhat elő még helyenként zápor, zivatar. Az ország többi részén az esti óráktól felszakadozik, csökken, majd hajnalban nyugaton ismét megnövekszik a felhőzet. Az északi, északnyugati szelet továbbra is főként a Dunántúlon kísérik gyakran erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Az időjárásról bővebben az FN Időjárás oldalán olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik