Belföld

Ismerjük meg az ügyvédeket!

Hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett április végén a FigyelőTrend, a Figyelő tematikus sorozata. A FigyelőTrend – Ügyvédek című kiadvány a magyar jogi szakmát mutatja be, elsősorban a vállalati jog területére koncentrálva.

A kiadványnak fontos része az eddigi legteljesebb nyomtatott formátumú szakági lista a Magyarországon működő ügyvédi irodákról. A lista összeállításában a Figyelőnek a BellResearch Piackutató Kft. volt partnere. A félszáz céget felvonultató táblázat tanúsága szerint a fővárosban működő irodák jelentős túlsúlyban vannak. A hazai jogi szakma globális és regionális beágyazottsága évről évre növekszik, partnerirodáik nem csupán Varsóban, Prágában és Bécsben találhatók meg, hanem New Yorktól Tokióig kiterjedő hálózatoknak és szövetségeknek is részei.

Ismerjük meg az ügyvédeket! 1

A FigyelőTrend – Ügyvédek készítői megpróbálkoztak a lehetetlennel is: 20 nevet választottak ki a sztárügyvédek köréből, röviden bemutatva pályafutásukat, munkájukat, életkörülményeiket. „Nem csupán a médiában forgó ügyvéd hírességekre koncentráltunk, hanem válogattunk azokból a személyiségekből is, akikre nem vetül reflektorfény, mégis munkájuk és tapasztalatuk révén a legkomolyabb befolyással bírnak a magyar gazdasági és közéletre” – meséli Juhász Péter, FigyelőTrend kiadványok projektvezetője.

A húsz bemutatott sztárügyvéd: dr. Ábrahám László, dr. Andrékó Csilla, dr. Bánáti János, dr. Bárándy Péter, dr. Bellák Tamás, dr. Burai-Kovács János, dr. Dessewffy Alice, dr. Éless Tamás, dr. Faludi Zoltán, dr. Hidasi Gábor, dr. Kajtár Géza, dr. Kovács Kázmér, dr. Magyar György, dr. Novák Péter, dr. Ormai Gabriella, dr. Réti László, dr. Schiffer András, dr. Szecskay András, dr. Szűcs Andrea és dr. Trinn Gábor.

A FigyelőTrend – Ügyvédek című kiadvány arra is választ ad, hogy mennyit dolgoznak és mennyit keresnek az ügyvédek, milyen a hazai jogi szakma nemzetközi megítélése, hogyan választanak a nagyvállalatok jogi képviselőt, és
hogy öltözködnek, hogyan rendezik be életterüket a sztárügyvédek.

(A FigyelőTrend, a Figyelő és az FN kiadója egyaránt a Sanoma Budapest Zrt. – a szerk.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik