Belföld

Keserű szájízzel szavaz az MSZP a 13. havi nyugdíjról

Az MSZP megszavazza a a 13. havi nyugdíj eltörlését, az általános forgalmi adó egyes kulcsainak és a táppénz szabályoknak a módosítását - jelentette ki Lendvai Ildikó pártelnök.

Az MSZP “keserű szájízzel” megszavazza a 13. havi nyugdíj eltörlését, mert azt akarja, hogy a 12 havi nyugdíj kifizethető legyen – hangsúlyozta a politikus azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés hétfőn dönt az adótörvényekhez benyújtott módosító indítványokról.

Lendvai Ildikó megjegyezte: tanulságos volt számukra, hogy éppen az Európai Néppárt legutóbbi összejövetelén intették arra a tagállamokat, nézzék meg nyugdíjrendszerüket, akár a nyugdíjkorhatár emelésével is foglalkozzanak.

Mindenki tudja

Úgy tűnik, hogy Európában valamennyi politikai erő tudja, a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében áldozatokat is kell hozni – vélekedett.

Lendvai Ildikó közölte: az áfacsökkentést és az áfaemelést is megszavazzák, ugyancsak támogatják az új középső, 18 százalékos kulcsot a távhőre és az alapvető élelmiszerekre.

Kénytelenek

Mint mondta, mivel nem tudják a költségvetési bevételeket csökkenteni, és ennek fejében megszavazzák a felső kulcs 25 százalékra emelését.

A pártelnök a táppénzre vonatkozó jogszabályok esetében elképzelhetőnek nevezte, hogy benyújtanak egy koherenciazavart kiküszöbölő indítványt, arról azonban csak a jövő héten döntenek. Elmondta, hogy ez a javaslatban a baleseti táppénzek kérdését rendezné.

Lendvai Ildikó közölte: a táppénz átalakítására vonatkozó fő szabályokat megszavazzák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik