Belföld

Szombaton nyitja Orbán a Fidesz-kampányt

Májustól jelennek meg a Fidesz és a KDNP európai parlamenti választási óriásplakátjai és hirdetései, a pártszövetség vezető politikusai pedig országjárásra indulnak.

A Fidesz és a KDNP az óriásplakátok mellett az internet adta lehetőségeket is kihasználja majd, valamint lesznek rádiós és televíziós hirdetések is, elsősorban a közmédiában, valamint a vidéki televíziókban és rádiókban. A kampányban a választópolgárokkal való személyes találkozásra helyezik a hangsúlyt, így májustól a Fidesz és a KDNP vezető politikusai országjárásra indulnak, hogy klasszikus lakossági fórumokon találkozzanak az emberekkel.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz politikusa elmondta, hogy a Fidesz kampánynyitóját május 2-án a Városligetben, a Kós Károly sétányon tartják, ahol beszédet mond Orbán Viktor pártelnök és Schmitt Pál EP-listavezető is. Az MTI kérdésére azt mondta: kampányzáróban nem gondolkodnak, jelenleg nem terveznek ilyen eseményt, bár nem kizárt, hogy ez még változik.

A Fidesz európai választási programját május 13-án, Wilfred Martensnek, az Európai Néppárt elnökének jelenlétében mutatják be Budapesten. Szintén a Fidesz kampányához tartozik, hogy a múlt héten elindult a „három csapás törvényt” támogató aláírásgyűjtés, szerte az országban nyilvános köztereken gyűjtik az aláírásokat a büntetőtörvénykönyv szigorításáról szóló fideszes javaslathoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik