Belföld

Közel másfélmillós fizetést kap Szilvásy

Szilvásy György a Népszabadságnak adott interjúban elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. humánpolitikai és koordinációs főigazgatójaként 1,4 milliós fizetést kap.

A politikus, aki korábban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító, tárca nélküli miniszter volt, közölte, hogy ugyanolyan munkaszerződést kapott, mint amilyet elődje az MNV-nél. Az alapfizetéshez a társaság gazdálkodásának eredményességétől függő prémium is adódhat, mértékéről azonban még nincs döntés – tette hozzá.

A lap kérdésére Szilvásy elmondta: a kormányváltás során győzködték, hogy vállalja el az oktatási államtitkárságot, és többen arra is biztatták, hogy “akarjon” miniszter maradni, ám számára nyilvánvaló volt, hogy nem lesz a kabinet tagja. Ezt Bajnai Gordonnal már akkor tisztázta, amikor ő még csak miniszterelnök-jelölt volt.

Döntése mögött részben családi okok állnak (tavalyelőtt kisfia született). Szilvásy György ennél is fontosabb oknak nevezte, hogy “a hazugságokra, látszatokra épített durva támadások” nagyon mélyen érintették, az emberek elhitték, hogy olyan, amilyennek “a fideszes politikusok és apologétáik” beállítják, így személye nagyon terhelte volna az új kormányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik